De 6 beste houtsoorten voor een eettafel

De 6 beste houtsoorten voor een eettafel

Houten eettafels zijn niet alleen een stevige en duurzame optie, maar zien er ook prachtig uit. Bij het kiezen voor de beste houtsoort voor je eettafel is het belangrijk om genoeg informatie te weten. Er zijn vele houtsoorten met elk hun eigen eigenschappen. Lees snel verder om erachter te komen welke houtsoorten de perfecte keuze voor jou zijn. 

Eikenhout

Eikenhout is een van de meest populaire keuzes voor eettafels vanwege zijn duurzaamheid en natuurlijke schoonheid. Het hout is warm en heeft een prachtige structuur die elke tafel uniek maakt. Eikenhout is ook ontzettend veerkrachtig en bestand tegen krassen en deuken, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik en dus ook voor de eetkamer. Deze tafel past ook echt in elke omgeving en zal altijd een populaire houtsoort blijven. 

Olijfhout

Olijfhout staat bekend om zijn opvallende kleur en mooie textuur. Het hout heeft vaak een warme, gouden tint en een levendig patroon, waardoor het er luxueus uitziet. Olijfhout is ook ontzettend duurzaam en vochtbestendig, deze tafel is echt heel bestendig tegen rotten en insecten. Het is dus een goede keuze voor een eettafel.

Walnoothout

Walnoothout heeft een rijke, diepe kleur en een uniek korrelpatroon. Het is niet gek dat deze houtsoort bekend staat om zijn pracht. Deze houtsoort brengt een warme sfeer naar elke woning en is echt ontzettend mooi. Walnoothout is ook duurzaam en bestand tegen krassen.

Esdoornhout

Deze prachtige houtsoort heeft een helder en levendig patroon. Het hout heeft vaak een lichte kleur en glanst een beetje, waardoor het een frisse uitstraling heeft. Esdoornhout is gemakkelijk te onderhouden waardoor dit ook een populaire keuze is voor eettafels.

Kersenhout

Kersenhout heeft een warme, roodbruine kleur en ziet er heel natuurlijk en levendig uit. Kersenhout heeft vaak een mooie glans en een bijzonder nerfpatroon, waardoor het een populaire keuze is voor eettafels en ander meubilair. Deze houtsoort is ontzettend bestendig tegen slijtage en is ook ontzettend duurzaam waardoor hij perfect is voor dagelijks gebruik.\


Mahoniehout

Deze houtsoort staat bekend om zijn diepe, rijke kleur en ziet er echt elegant uit. Mahoniehout heeft vaak een gladde afwerking en glans. Mahoniehout is ook duurzaam en bestand tegen vocht en temperatuur. 

Voordelen van houten eettafels

Bij een houten eettafel komen echt heel veel voordelen kijken voor uw huis. Ten eerste bieden deze tafels een warme en uitnodigende sfeer aan elke eetkamer. Niks kan beter een gezellige sfeer creëren dan een prachtige houten tafel. Daarnaast zijn deze tafels ontzettend duurzaam en gaan ze jarenlang mee bij goed onderhoud. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en te repareren en zijn dus een kosteneffectieve keuze voor veel huiseigenaren. 


Tot slot is het fijne aan houten eettafels hoe veelzijdig zij zijn als het gaat om ontwerp en styling. Je kan gaan voor een rustieke, traditionele tafel of een moderne tafel met metalen poten, en alles wat daartussen zit. Door de unieke nerfpatronen van elke boom zal geen tafel hetzelfde zijn.

Welke houtsoort kies jij voor je eettafel?

Het kiezen van de juiste houtsoort voor jouw eettafel is een belangrijke keuze. Door te kiezen voor hoge kwaliteit houtsoorten zoals eikenhout en olijfhout, kun je ervoor zorgen dat jouw eettafel een gezellige sfeer naar je woonruimte zal brengen waar je jarenlang plezier van hebt.  Terug naar blog